Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Παρακώλυση συγκοινωνιών στο Μετρό

Μέχρι κάποια ώρα στο Μετρό ακουγόταν η ανακοίνωση ότι "με εντολή της αστυνομίας" δεν λειτουργούσαν οι σταθμοί της πλατείας Συντάγματος και του Ευαγγελισμού. Πριν από μία ώρα περίπου, σταμάτησε η λειτουργία και των σταθμών στο Μοναστηράκι και στο Πανεπιστήμιο, πάλι "με εντολή της αστυνομίας", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση!

Πρόκειται στην ουσία για απαγόρευση κυκλοφορίας, εντελώς αδικαιολόγητη, αφού δεν γίνεται επίκληση κάποιου λόγου γενικότερης δημόσιας τάξης, οι οποίοι εξάλλου δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσει η κίνηση στο κέντρο της πόλης. Απολύτως κανένας λόγος. Εάν η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ασκήσει τις πραγματικές και προβλεπόμενες αρμοδιότητες τις, ας αναλάβει τις ευθύνες της κι ας παραιτηθεί.

Το γεγονός ότι η ίδια η αστυνομία έχει γεμίσει την πόλη με νέφη δακρυγόνων, βάλλοντας εναντίον καθενός μας, προφανώς δεν την νομιμοποιεί να δίνει εκ των υστέρων τέτοιες εντολές. Οφείλει να αποκαταστήσει την κατάσταση που η ίδια προκάλεσε. Η διοίκηση του Μετρό θα έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα της ζητώντας την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης και νομικά αβάσιμης εντολής.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη διαδήλωση, να εισπράττουμε τέτοιου είδους αντίποινα από το κράτος εις βάρος των πιο στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών μας. Πρέπει να αντιδράσουμε και πρέπει η Εισαγγελία να προχωρήσει στα νόμιμα εναντίον αυτών των απαράδεκτων και βαθύτατα αντιδημοκρατικών πρακτικών.

Η μόνη σοβαρή αντίδραση απέναντι σε μια τέτοια απαράδεκτη απαγόρευση είναι η μυνητήρια αναφορά για να εξεταστεί η τέλεση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καά το άρθρο 292 ΠΚ. Ένα άρθρο που αυτεπάγγελτα θα έπρεπε και η εισαγγελία να εξετάσει.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαι μετά έχουν το θράσος ν' απαιτούν να πληρώνουμε τόσο ακριβό εισιτήριο. Δεν έφτανε η αραίωση των δρομολογίων, οι απεργίες που κάνουν κάθε τόσο, τ' ότι κάθε τόσο κάποιες γραμμές δεν λειτουργούν λόγω έργων, βλαβών ή δεν ξέρω εγώ τι, το γεγονός ότι αρκετοι σταθμοί όπως αυτός της Ηλιούπολης (που τον περιμένουμε ακόμα) έπρεπε να είχαν ήδη παραδωθεί μέσα στο 2010...και τώρα αυτό; Kαι περιμένετε ο κόσμος να πληρώσει εισιτήριο; Όχι δα! Τόσα χρόνια πλήρωσα κανονικά το εισιτήριο μου μέχρι που το ακρίβηναν στο 1,40 ευρώ και μάλιστα δίχως να ισχύει το μειωμένο εισιτηρίο στους εγγεγραμένους στον ΟΑΕΔ. Και κατά τ' άλλα ξέρουν μονάχα πως να σκέφτονται να εφαρμόσουν το σχέδιο "ηλεκτρονικό εισιτήριο". Όλα τα' χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...