Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

Οι θέσεις που υποστηρίζω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την επίσκεψή μου

Επειδή διαβάζω διάφορα post σήμερα, περί κομματικής "εκδρομής αναψυχής" στην Ευρωβουλή, θα υπενθυμίσω εδώ,  ότι βρίσκομαι προσκεκλημένος από πολιτικό φορέα σε θεσμικό όργανο της ΕΕ, με μοναδικό μου σκοπό  την υποστήριξη των απόψεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τις οποίες στηρίζω εδώ και τρία χρόνια που λειτουργεί το e-lawyer (και αρκετά χρόνια πριν λειτουργήσει).

Θα πω για άλλη μια φορά ότι την Δευτέρα  8/9/09, αύριο, στην Επιτροπή Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της Ευρωβουλής, στην οποία αντιπρόεδρος είναι από το 2004 ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ένας εκ των ευρωβουλευτών που απέστειλαν τις προσκλήσεις προς τους bloggers, συζητείται ένα μείζον θέμα σχετικό με τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο: η αναθεώρηση της Οδηγίας 2002/58 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Εδώ και εβδομάδες έχω δημοσιοποιήσει τις θέσεις που πρόκειται να υποστηρίξω στην Ευρωβουλή, αλλά δεν είδα κανέναν από αυτούς που κόπτονται σήμερα, ρωτώντας με νόημα (τάχα μου) "γιατί αυτοί οι bloggers πάνε στην Ευρωβουλή και με ποια κριτήρια;", να έχουν πει έστω αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις θέσεις αυτές που καθημερινά υποστηρίζονται και προωθούνται από το e-lawyer.  Ούτε καν έψαξαν να βρουν τι θα συζητηθεί και ποιο είναι το κείμενο επί του οποίου θα γίνει ο σχετικός διάλογος: το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μήπως υπάρχει κάποιο σκάνδαλο και το ΠΑΣΟΚ έστειλε "ταξιδάκι αναψυχής" τους "ημέτερους". 

Εδώ είναι, κυρίες και κύριοι, η ουσία: αυτό το κείμενο περιέχει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις των δικαιωμάτων μας, το οποίο φυσικά δεν απασχόλησε κατά περιεχόμενο κανένα από τα σκανδαλοθηρικά blogs που κόπτονται τάχα μου για το θέμα.

Εδώ λοιπόν μπορούν όλοι αυτοί που ασκούν γενικά "κριτική", να βρουν την προετοιμασία που έχει γίνει για το e-lawyer σχετικά με την παρουσία μου στις Βρυξέλλες, πολύ πριν προσκληθώ, σε ανύποπτο χρόνο, στο πλαίσιο της γενικότερης θεματολογίας του blog για την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Δείτε τα κείμενα που υποστηρίζω στις Βρυξέλλες, σχετικά με:

- Το σχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση ευρωπαϊκού blogoνόμου


Την  αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα της Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΕ.

[Το έγγραφο θέσεων της Data&Protection μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να το σχολιάσετε εδώ]

- Την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της ιδιωτικότητες στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

[Το έγγραφο θέσεων της Data&Protection μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να το σχολιάσετε εδώ]


Ας μας πει λοιπόν όλος αυτός ο συρφετός που σπάει πληκτρολόγια στις πολυθρόνες του, κάνοντας "κριτική", χωρίς γνώση και χωρίς έρευνα, ενώ εμείς τρέχουμε στην άλλη άκρη της Ευρώπης, αφήνοντας τις δουλειές μας (Δευτέρα και Τρίτη είναι εργάσιμες ημέρες, να υπενθυμίσω και δεν με αποζημιώνει κανείς για την απουσία απο το γραφείο μου και τις εργατοώρες που θα πληρωνόμουν από τους πελάτες μου) σε ποια σημεία συμφωνεί και σε ποια διαφωνεί με τις θέσεις που ήρθα να υποστηρίξω στην Ευρωβουλή και που ήταν τόσο καιρό που τις είχα δημοσιοποιήσει;

Ας μας πει επίσης, για ποιο λόγο θεωρεί ότι δεν έπρεπε να κληθεί το e-lawyer σε αυτή τη συνάντηση με το συγκεκριμένο θέμα που συζητείται αυτές τις ημέρες.

1 σχόλιο:

Dexi Extrem είπε...

Φίλε να σε ρωτήσω κάτι, μιας και φαίνεσαι μπασμένος στα πράγματα;

Υπουργεία, virtual εννοείται πότε θα σας μοιράσει ο GAP; Στις Βρυξέλλες ή όταν γυρίσετε; :))

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...