Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Διαβούλευση για την αγορά πώλησης αυτοκινήτων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διενεργήσει διαβούλευση για τον Κανονισμό που αφορά την πώληση, διανομή και εξυπηρέτηση μετά την πώληση αυτοκινήτων. 

Με ανακοίνωσή της η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις απόψεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντάς τους όμως την δυνατότητα να υποβάλλουν τις απόψεις τους και στην ίδια την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να τις λάβει και η ίδια υπόψη της, κατά την προετοιμασία της δικής της συμμετοχής στη διαβούλευση.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να προωθηθούν οι απόψεις τους και από τον αρμόδιο εθνικό φορέα, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής του πολίτη σε μια διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης. Πρόκειται για μια θετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έτσι λειτουργεί ως φόρουμ συμμετοχικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...