Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

O Συνήγορος του Πολίτη για το σύμφωνο συμβίωσης

"Ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και τις διαμαρτυρίες ομοφυλόφιλων για τον αποκλεισμό τους από αυτό, αφού ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου, πρόσθεσε ότι η χώρα μας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα πρέπει να εξαλείψει τις αθέμιτες διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού."

Είδηση που έχει αναρτηθεί στο in.gr.

O Συνήγορος του Πολίτη είναι ο δεύτερος θεσμικός φορέας, μετά την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο οποίος εντόπισε το έλλειμα συνταγματικότητας στο νομοσχέδιο όπως φέρεται ότι πρόκειται να κατατεθεί.

Eκείνοι που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη συγκεκριμένα είναι οι ίδιοι οι αποφασίζοντες: οι βουλευτές και ιδίως εκείνοι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν έχουν λάβει δημόσια θέση για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου - εκτός βέβαια από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις των βουλευτών όλων των κομμάτων για το αν το νομοσχέδιο είναι ή όχι, κατά την άποψή τους, σύμφωνο με το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...